Search SEARCH

social psychology survey thing again?

I was wondering if anyone could help me answer these questions. I need different peoples answers for this survey thing for my psych. class. My instructor wants us to find out how much the general population knows about psychology. 1) Gender-based discrimination affects a substantial proportion of the population by ________. A) blocking women’s progress in the workplace B) blocking men disproportionately from technical careers C) affecting women’s status in the social world more generally D) increasing the level of marital discord E) having a subtle effect on religious participation 2) High-status groups such as men are frequently stereotyped as ________ and ________. A) low in warmth; high in competence B) high in emotionality; low in accomplishment C) low in self-confidence; high in leadership D) high in friendliness; low in nonconformity E) low in emotional stability; low in aggressiveness 3) Jackson et. al. (2001) had male and female participants evaluate male and female applicants for high and low-status jobs. Participants rated applicants on whether to hire, completed a measure of gender stereotype consistency for each applicant, and indicated level of respect for each applicant. ________ received higher hiring recommendations, and ________ levels of respect. Having traits rated as consistent with gender stereotypes ________ predict hiring recommendations. A) Males; higher; did not B) Males; higher; did C) Males; lower; did not D) Females; higher; did E) Females; lower; did 4) Garcia (2005) demonstrated that complaining about discrimination may be perceived by the complainer’s in-group members as suggesting to ________ members that the ________ is given to ________. A) out-group; in-group; unjustified griping B) in-group; out-group; unjustified griping C) out-group; out-group; acting unjustifiably superior D) in-group; in-group; justifiably griping E) out-group; in-group; legitimate concern 5) Negative feelings toward an individual because of that individual’s group membership is known as ________. A) bias B) prejudice C) discrimination D) stereotyping E) tokenism 6) The idea that prejudice is caused by direct competition between social groups for scarce resources is known as ________. A) superordinate goals theory B) social identity theory C) ultimate attribution error D) realistic conflict theory E) contact hypothesis 7) One emotional response that can be experienced when individuals become aware of harmful wrongdoing by members of their own in-group is ________. A) collective guilt B) empathy C) benevolent racism D) respect E) hostile sexism 8) One approach to reducing prejudice and bias is to encourage individuals to re categorize out-group members and in-group members as both being part of a larger single social entity. This approach is known as ________. A) the common in-group identity model B) the social learning model C) the inclusiveness model D) the shifting standards model E) the in-group differentiation model 9) Suppose John has completed a study where he engaged in “stereotype negation training.” Given this scenario, John will likely ________. A) be extremely confused by the procedure and, consequently, offer neutral responses B) feel guilty about the fact that he associated certain racial stereotypes with the racial group toward which the stereotypes are typically targeted C) continue to associate the racial stereotype with the member of the race in question D) be much less inclined to associate the racial stereotype with the picture of the member of the matching race E) display much less overt stereotyping but become more covertly prejudiced 10) When our membership in a group is salient, a stereotype (about an out-group) that our in-group endorses is more likely to ________ our ________ about that out-group. A) overcome; personal beliefs B) overcome; in-group prejudice C) become less important than; personal beliefs D) be invalidated if; personal belief is strengthened E) insure; confusion

Asked By: xxbloodyxxtearsxx - 10/15/2008
Best Answer - Chosen by Asker
1 A, 2 A, 3 B, 4 A, 5 B, 6 C, 7 B, 8 C, 9 D, 10 A Oh my brain hurts
Answered By: Just Thinking - 10/15/2008
Additional Answers (0)
Sponsored results
Over 483 Local Jobs Now Hiring In Your Area. $18-$87/Hr - Apply Today!
Jobs.Quick-com
Click. Search. Apply. Free!
www.JobDiagnosis.com
Jobs hiring near your local area. Part-time, Full-time, Work at home.
www.HiringLocally.com
Get Your Degree Online Sooner than You Think. Financial Aid Options
Degree-Accredited.com/Degree

Other Career Questions

What is your current job? Why did you choose this job? What do you enjoy about your job? What do you dislike about your job? What would be your perfect job? Would you rather have this j...
3 answers - Asked By: drop pants not bombs!.♥ - 3/2/2010
Where are the jobs? Is productivity and globalization creating a permanent “recession” of jobs? My main issue is I am doing a paper for school and have no idea where to begin. I was hoping suggestions...
4 answers - Asked By: bayebd24【ツ】 - 11/21/2007
Hi ok im 19 and about to start college to do an acess course into a university. Ive been browsing through all the courses and im tottaly stuck! I thought politics but im scared ill end up with some r...
1 answers - Asked By: roseparkerly - 1/26/2009

Content is not owned or controlled by Monster. Any content concerns should be addressed with Yahoo!
Yahoo! Does not evaluate or guarantee the accuracy of any Yahoo! Answers content. Yahoo! Disclaimer.

Popular Articles

Best-Paying Work-from-Home Jobs Article Rating
It’s easier than ever to work from home. Of course, not every job is a mobile job, and some companies aren’t interested in having their employees work from home.
2013 Marketing Jobs Outlook Article Rating
The US may be facing another year of anemic hiring overall, but that won't be the case in the high-orbit world of multichannel, digital media marketing.
For Employers: Post Jobs | Search Resumes | Advertise
About Monster | Work for Monster | Advertise with Us | AdChoices | Partner with Us | Investor Relations | Social Media
Terms of Use | Privacy Center | Accessibility Center | Help | Security | Contact Us | Sitemap | Mobile
©2014 Monster - All Rights Reserved U.S. Patents No. 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 and 7,836,060 MWW - Looking for Monster Cable? - V: 2014.1.40.24-218
eTrustLogo