Search SEARCH

How did states expand suffrage in the 1800s?

1.How did states expand suffrage in the 1800s? A.Allowing women to vote B.Lowering or eliminating property ownership as a qualification to vote C.Halted the practice of charging people a fee to vote D.Allowed African American men to vote 2.President Andrew Jackson supported using the spoils system because it put an end to the permanent, non-elected office holding class of government workers and officials. The spoils system was: A.A system where government workers had to reapply for their jobs every 4 years. B.A system where all government workers were fired every 4 years. C.A system where a new President would give people government jobs based on party loyalty. D.A system where the government accidentally handed out spoiled food to people. 3.The idea of nullification was championed by: A.Daniel Webster B.Andrew Jackson C.John Tyler D.John Calhoun 4.The meaning of nullification was: A.States had the right to declare a federal law unacceptable and void. B.The federal government could declare a state law invalid. C.States could secede from the Union and become their own nation. D.State could void or not participate in treaties they disliked. 5.After a South Carolina convention declared the federal tariffs of 1828 and 1832 to be unconstitutional, President Jackson: A.Agreed with South Carolina and got Congress to repeal the tariffs. B.Asked South Carolina to secede from the Union. C.Increased the tariffs on goods exported by South Carolina. D.Declared the actions of South Carolina to be treason and sent a warship to Charleston. 6.President Jackson wanted to deal with the Native Americans by: A.Moving them all to Mexico. B.Moving them all to the Great Plains region. C.Fighting a war with the tribes. D.Forcing them to move to Canada. 7.The Trail of Tears was a direct result of: A.The Supreme Court decision in Worcester v. Georgia. B.Non-compliance by the Native Americans. C.The 1830 Indian Removal Act. D.Citizens crying about the plight of the Native Americans. 8.The Bank of the United States: A.Used its power to prevent the state banks from lending too much money and limited inflation. B.Used its power to help the poor acquire land and homes. C.Used its power to encourage state banks to lend money and print more paper money. D.Used its power to help candidates campaign against Andrew Jackson. 9.Jackson was opposed to the Bank of the United States because: A.He thought it was not effective enough in controlling inflation. B.The Whig party supported it. C.He believed it only benefited the wealthy and elites of society. D.The Bank did not cooperate with Jackson on implementing his policies. 10.During his re-election campaign in 1832, Jackson attacked the Bank of the United States and its policies, and after winning a second term, he: A.Removed the government’s deposits from the Bank, in effect slowly destroying its power. B.Vetoed a bill to extend the Bank’s charter for another 20 years. C.Decided to keep the Bank if it changed it policies. D.Opened a personal checking account with the Bank.

Asked By: HELP - 10/27/2009
Best Answer - Chosen by Asker
Just took the quiz, got 100% 1.b 2.c 3.d 4.a 5.d 6.b 7.c 8.a 9.c 10.a
Answered By: Whisper88 - 10/27/2009
Additional Answers (1)
trust the guy thats above me i trusted him and got 100% too!
Source(s):
Answered By: Tyler - 10/28/2009
 
Sponsored results
Over 483 Local Jobs Now Hiring In Your Area. $18-$87/Hr - Apply Today!
Jobs.Quick-com
Click. Search. Apply. Free!
www.JobDiagnosis.com
Jobs hiring near your local area. Part-time, Full-time, Work at home.
www.HiringLocally.com
Sobre 287 Trabajos en tu area. $15-87/hora - Aplica Ahora.
JobsToLatinos.com

Other Career Questions

What is your current job? Why did you choose this job? What do you enjoy about your job? What do you dislike about your job? What would be your perfect job? Would you rather have this j...
3 answers - Asked By: drop pants not bombs!.♥ - 3/2/2010
Where are the jobs? Is productivity and globalization creating a permanent “recession” of jobs? My main issue is I am doing a paper for school and have no idea where to begin. I was hoping suggestions...
4 answers - Asked By: bayebd24【ツ】 - 11/21/2007
Hi ok im 19 and about to start college to do an acess course into a university. Ive been browsing through all the courses and im tottaly stuck! I thought politics but im scared ill end up with some r...
1 answers - Asked By: roseparkerly - 1/26/2009

Content is not owned or controlled by Monster. Any content concerns should be addressed with Yahoo!
Yahoo! Does not evaluate or guarantee the accuracy of any Yahoo! Answers content. Yahoo! Disclaimer.

Popular Articles

Best-Paying Work-from-Home Jobs Article Rating
It’s easier than ever to work from home. Of course, not every job is a mobile job, and some companies aren’t interested in having their employees work from home.
2013 Marketing Jobs Outlook Article Rating
The US may be facing another year of anemic hiring overall, but that won't be the case in the high-orbit world of multichannel, digital media marketing.
For Employers: Post Jobs | Search Resumes | Advertise
About Monster | Work for Monster | Advertise with Us | AdChoices | Partner with Us | Investor Relations | Social Media
Terms of Use | Privacy Center | Accessibility Center | Help | Security | Contact Us | Sitemap | Mobile
©2014 Monster - All Rights Reserved U.S. Patents No. 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 and 7,836,060 MWW - Looking for Monster Cable? - V: 2014.1.40.24-307
eTrustLogo