Search SEARCH

In the case, Worcester v. Georgia, the Supreme Court ruled that?

1. In the case, Worcester v. Georgia, the Supreme Court ruled that A. the Seminole people had no property values. B. the Cherokee people be removed from their homes. C. state officials must honor Cherokee property rights. D. state officials could not take Seminole property for any purpose. 2. The Whig party, created in opposition to Andrew Jackson’s policies, advocated A. a stronger federal government. B. preserving states’ rights. C. limiting commercial development. D. lowering tariffs. 3. Andrew Jackson supported the spoils system because he believed it A. brought into government the country’s most educated people. B. opened up government to more ordinary people. C. encouraged good workers to stay in their government jobs. D. attracted young thinkers into public service. 4. The Second Bank of the United States, which Andrew Jackson opposed, played an important role in A. lending money to poor farmers, especially Western settlers. B. keeping the money supply of the United States stable. C. supplying the gold and silver that supported state bank notes. D. allowing banks to make loans at a higher interest rate. 5. In 1833 Congress passed the Force Bill, authorizing the president to A. use the military to enforce acts of Congress. B. have members of Congress arrested. C. use the military to enforce new voting laws. D. declare war without a vote from Congress. 6. Most German immigrants arriving between 1815 and 1860 settled in A. Massachusetts and New York. B. Pennsylvania and Ohio. C. Louisiana and New Mexico. D. California and Texas. 7. What was one impact of the arrival of many immigrants from Europe in the early 1800s? A. they increased the number of merchants in America. B. they mainly moved to the western parts of America, causing population growth there. C. they provided a large labor force for the growing industry in America. D. they were completely accepted into American society. 8. The hostility towards immigrants that appeared in some parts of America was known as A. regionalism. B. nativism. C. foreignism. D. nationalism. 9. The new revivalism of the early 1800s rejected the traditional Calvinist idea that A. all people could attain grace through faith. B. only a chosen few were predestined for salvation. C. only God would choose who was saved. D. each person contained the capacity for spiritual rebirth and salvation. 10. The impact of the Second Great Awakening led to A. the creation of new religious groups. B. the creation of the penny press. C. the creation of a new political party. D. the arrival of many new immigrants to the country.

Asked By: D-money - 11/2/2009
Best Answer - Chosen by Asker
1.c 2.a 3.b 4.b 5.a 6.b 7.c 8.b 9.b 10.a
Answered By: Lauryn - 11/5/2009
Additional Answers (0)
Sponsored results
Over 483 Local Jobs Now Hiring In Your Area. $18-$87/Hr - Apply Today!
Jobs.Quick-com
Click. Search. Apply. Free!
www.JobDiagnosis.com
Jobs hiring near your local area. Part-time, Full-time, Work at home.
www.HiringLocally.com
Sobre 287 Trabajos en tu area. $15-87/hora - Aplica Ahora.
JobsToLatinos.com

Other Career Questions

What is your current job? Why did you choose this job? What do you enjoy about your job? What do you dislike about your job? What would be your perfect job? Would you rather have this j...
3 answers - Asked By: drop pants not bombs!.♥ - 3/2/2010
Where are the jobs? Is productivity and globalization creating a permanent “recession” of jobs? My main issue is I am doing a paper for school and have no idea where to begin. I was hoping suggestions...
4 answers - Asked By: bayebd24【ツ】 - 11/21/2007
Hi ok im 19 and about to start college to do an acess course into a university. Ive been browsing through all the courses and im tottaly stuck! I thought politics but im scared ill end up with some r...
1 answers - Asked By: roseparkerly - 1/26/2009

Content is not owned or controlled by Monster. Any content concerns should be addressed with Yahoo!
Yahoo! Does not evaluate or guarantee the accuracy of any Yahoo! Answers content. Yahoo! Disclaimer.

Popular Articles

Best-Paying Work-from-Home Jobs Article Rating
It’s easier than ever to work from home. Of course, not every job is a mobile job, and some companies aren’t interested in having their employees work from home.
2013 Marketing Jobs Outlook Article Rating
The US may be facing another year of anemic hiring overall, but that won't be the case in the high-orbit world of multichannel, digital media marketing.
For Employers: Post Jobs | Search Resumes | Advertise
About Monster | Work for Monster | Advertise with Us | AdChoices | Partner with Us | Investor Relations | Social Media
Terms of Use | Privacy Center | Accessibility Center | Help | Security | Contact Us | Sitemap | Mobile
©2014 Monster - All Rights Reserved U.S. Patents No. 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 and 7,836,060 MWW - Looking for Monster Cable? - V: 2014.1.40.24-214
eTrustLogo